Blog

Welkom! Alles over voeding, feitjes, tips & tricks voor je kleine. Leuk, informatief en handig!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwtjes? 
Schrijf je in voor onze mailing

You've got meel!

Geplaatst op april 14, 2016

You’ve got meel!

We gebruiken in al onze koekjes volkoren meel, maar waarom eigenlijk? We leggen het graag uit. Volkoren meel is gemalen graan waar het buitenkantje, de zemel (vezel) en de kiem nog inzitten. En dat is fijn, want zo kunnen kleine buikjes het meel makkelijk verteren. Het wordt dus in het juiste ‘bouwpakketje’ geleverd. Daarnaast zorgt de zemel voor een langer verzadigd gevoel en een gezonde darmflora. En daar kan ie dus lekker lang mee doen!

In gewone tarwebloem zijn deze belangrijke stofjes uitgehaald. En dat is jammer, want bloem gedraagd zich in het lijfje van een kleine als pure suiker. Snel verteerd, waardoor bloedsuikerspiegel omhoogschiet! Daarnaast missen ze net die fijne vitaminen, mineralen en vezels. Het wordt daarom ook wel een ‘lege voedingsstof’ genoemd. Vol met snelle energie, maar zonder waardevolle voedingsstoffen. Die je kleine net zo hard nodig heeft om lekker te groeien!

Dus doe je kleine een plezier en check als je koekjes, brood of andere graanproducten koopt, altijd even of er ‘volkoren’ meel gebruikt is. En tsja, hoe herken je dat eigenlijk? Heel simpel, omdat er dan volkoren voor staat en er is meel gebruikt in plaats van bloem! 

Slaap zacht met Fresk! Win-actie!

Geplaatst op februari 16, 2016

Win-actie!

Over dik een week staan we met vier ander mooie merken op de negenmaandenbeurs. Samen met Naif, Fresk en Milestone cards vormen we Mom’s Favorites.

Waarom juist deze merken elkaar hebben gevonden kan je de komende tijd ervaren. Vorige week zijn we in bad gedoken met Naif en deze week willen we de pyjamaatjes van Fresk aan jullie voorstellen.

Al jaren hebben Mark en Katja van Aardenne, broer en zus met Scandinavische roots, de wens een eigen babymerk op te zetten. En dat is er nu: Fresk.

Sinds 2001 distibueren ze originele en bijzondere producten voor baby’s. Fresk combineert Hollands design met een vleugje Scandinavië.

Leuke printjes, een beetje retro en in Nederland ontworpen. De collectie is lief, fris en een beetje eigenwijs. Ze hebben gekozen voor zachte, biologische katoen voor een fijne pasvorm en veel draagcomfort voor baby’s. Verantwoord omgaan met de leefomgeving is belangrijk voor Fresk. En dat vinden wij van de Kleine Keuken ook!

En leuk nieuws! We mogen van Fresk een roze of blauw whale pyjamaatje weggeven!Laat ons weten op facebook welke kleur jij zou willen hebben voor je kleintje.

Bestel hier je negenmaandenbeurs kaarten online met korting.

 

*Deze actie loopt tot 22-2-2016 

You bring the bath? We bring the bubbles! WIN-ACTIE

Geplaatst op februari 04, 2016

You bring the bath? We will bring the bubbles!”

NAIf

Win-actie!

Over drie weken staan we samen met Fresk, Naif en Milestone cards als Moms Favorites op de 9 maanden beurs.  En dat is geen toeval! Want we zijn fan van deze mooie merken. En om jullie alvast op te warmen springen we in bad met Naif.

Twee mega-coole vaders wilde alleen het allerbest voor hun pasgeboren kleintjes, daarom richtten ze Naif op: ‘We heten NAÏF, omdat ieder kind van nature naïef is: eerlijk, onbevangen en onschuldig. Dat willen we graag zo houden. Daarom geven we hen alleen het beste van het beste. Zodat ze later tegen een stootje kunnen. Geen irriterende en schadelijke stoffen, maar milde ingrediënten. Producten zonder onnodige toevoegingen; alleen het allerbeste’.

En dat van ‘geen schadelijke stoffen, maar milde ingredienten’  daar houden wij bij de Kleine Keuken natuurlijk enorm van. Daarom zeggen we graag: Do try this at home!! Wil jij ook bellen blazen in bad met je kleine badeend? Laat ons weten waarom jullie dit bubble pakket van Naif verdiend hebben en wie weet win jij zo’n Bubbalicious Naif pakket! 

PS: Naif staat ook op de 9-maanden beurs met een knallende actie. Alvast je kaarten kopen met korting? Klik hier.

TheBubblePackShot4 407x407 

  • Deze actie loopt tot dinsdag 9 februari 2016.

Check your pack! Snap het etiket!

Geplaatst op januari 18, 2016 in rubriek: babyvoedingbiologisch, etiket, gezond,

Check your Pack! Snap het etiket!

Weet jij hoe je een etiket leest? Ken je de betekenis van alle symbolen en tekens? Wil je zelf kunnen zien wat er precies in een product zit? We leggen het graag uit aan de hand van ons eigen etiket. En het volgende voorbeeld mag je zelf sturen!

E teken2- teken (na het aantal gram). Dit teken wordt gebruikt om aan te geven dat er ietsje meer of ietsje minder (dat ‘ietsje’ is vastgelegd per gewicht) in de verpakking mag zitten. Dat komt omdat je bijna nooit op de grammages precies kan afvullen. Of er gemiddeld genomen wel genoeg inzit wordt regelmatig gecontroleerd door de NVWA. De waakhond in Nederland voor de levensmiddelenindustrie. 

EUbio logo2 Dit noemen we het SKAL logo. Dat mag je op je product zetten als je gecertificeerd bent als biologische producent in Europa. De SKAL organisatie controleert of je alles biologisch inkoopt, verwerkt en weer verkoopt. De controles zijn streng, zodat je als consument weet dat het echt een biologisch product is.

eko groot2 Het EKO keurmerk is de nederlandse uitleg van het SKAL logo. De stichting achter het EKO keurmerk maakt in Nederland inzichtelijk wat biologisch precies inhoudt en helpt bedrijven om duurzamer te ondernemen.

Untitled2 Dit betekent dat het product geschikt is voor kleintjes vanaf 6-8 maanden. Om het product geschikt te maken voor deze leeftijd, mag er bijvoorbeeld geen zout toegevoegd worden.

Icoon We geloven bij de Kleine Keuken dat een aantal ingrediënten niet gezond zijn voor kleintjes en voegen het daarom strikt niet toe. Om dat duidelijk te maken hebben we heldere icoontjes gemaakt, zodat je in 1 oogopslag kunt zien wat er zeker niet in zit.

Ingrediënten: de volgorde van de ingrediënten geeft aan wat erin zit in die volgorde. Van het eerste ingrediënt zit er dus het meeste in, van het tweede minder en zo verder. Handig om te weten! 

Begrijp je niet precies wat er op een etiket staat? Wil je weten of een product nu goed is of juist niet voor je kleine? Of heb je een andere vraag over een etiket? Maak een foto van de ingrediënten, post het op je wall en tag ons, of plak 'em in onze timeline. Dan geven we je gelijk antwoord! 

Mom's favorites

Geplaatst op december 23, 2015

ONTMOET MOM’S FAVORITES OP DE NEGENMAANDENBEURS!

Header Blog MOMS
4 jonge Nederlandse merken ontwikkeld door een nieuwe generatie ouders, voor een nieuwe generatie kinderen

Ouders willen het beste voor hun kind. Zo ook de oprichters van de vier Nederlandse merken Naïf, Milestone, de Kleine Keuken en Fresk. Het idee voor hun merken begon toen ze zelf kleine kinderen kregen. Hun producten zijn dan ook allemaal ontstaan uit eigen behoefte. Producten voor kinderen, die zich kenmerken door kwaliteit, duurzaamheid, eerlijkheid en Oer-Hollandse wortels. Samen presenteren zij zich als Mom’s Favorites op de komende Negenmaandenbeurs.

Shampoo, olie of zeep met alleen dié ingrediënten die nodig en goed zijn voor de tere babyhuid? De uitgebreide en vrolijke verzorgingslijn van Naïf is ontwikkeld door twee jonge vaders in samenspraak met héél veel moeders. Het resultaat? Heel veel schone, heerlijk ruikende blije baby’s

De belangrijke momenten tijdens je zwangerschap en de eerste jaren van je kindje onthouden en bewaren, dat wil iedereen. Moeder Gemma wilde dat ook toen haar oudste zoontje werd geboren. De door haar bedachte Milestone™ Baby Cards staan inmiddels in de top 3 van kraamcadeaus wereldwijd.

Hapjes en koekjes zonder gekke stofjes of toevoegingen, maar mét alleen maar eerlijke en pure ingrediënten?De Kleine Keuken maakt de heerlijkste maaltijdjes, koekjes en broodbeleg waar kleine buikjes en mondjes blij van worden.

Vintage design met een vleugje Scandinavisch hip? FRESK kleurt het leven en de kamertjes van kleintjes met hun vrolijke, in Nederland ontworpen producten van 100% biologisch katoen. Hun rompertjes, pyjama’s, slaapzakken en meer worden inmiddels in 30 landen verkocht.

Gemma Broekhuis, oprichter en bedenker van Milestone™:

“Dat we ons samen presenteren is heel logisch. Onze merken zijn allemaal ontstaan toen we zelf voor het eerst ouders werden. Wij, een nieuwe generatie kritische ouders, waren op zoek naar kenmerken als kwaliteit en duurzaamheid als het om babyproducten ging. Omdat we niet altijd vonden wat we zochten besloten we zelf aan de slag te gaan met als resultaat aantrekkelijke, smakelijke en eerlijke producten die met veel liefde gemaakt worden. Dat wil toch elke moeder voor haar kind? Vandaar Mom’s Favorites. Inmiddels hebben we van andere ouders én hun kinderen bevestigd gekregen dat we die naam met recht mogen claimen.”                 

 Ook kaarten kopen? Dat lukt hier.